FAQ ZWANGER & CURSUS


 

Zie hieronder een aantal praktische vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij dan een bericht.


WANNEER IS HET DE BESTE TIJD OM TE STARTEN MET DE ZWANGERSCHAPSCURSUS?

De beste tijd om te starten met de zwangerschapscursus verschilt van persoon tot persoon. Natuurlijk wil je goed en op tijd voorbereid zijn, maar je wilt ook dat de cursus niet te vroeg plaatsvindt. Voor de meeste zwangere dames geldt dat zij de cursus volgen als zij tussen de 30 en 36 weken zwanger zijn. Wanneer je na 37 weken de cursus volgt is er een kans dat je al eerder bevallen bent, daarom zou mijn advies zijn de zwangerschapscursus niet later dan 36 weken te volgen. Eerder of later is uiteraard ook helemaal goed, dat is aan jou/ jullie.

 

ER IS NOG GEEN DATUM BEKEND VOOR DE PERIODE WAARIN IK EEN ZWANGERSCHAPSCURSUS WIL VOLGEN. WAT KAN IK DOEN? l

Is er nog geen data online staan heb maar je hebt wel al interesse, laat het mij dan even weten door een berichtje achter te laten. Zodra de data van de zwangerschapscursussen bekend zijn, laat ik het jou persoonlijk weten.

 

DE CURSUSDATA UIT DE AGENDA SLUITEN NIET AAN BIJ MIJN GEWENSTE CURSUSDATA. ZIJN ER NOG ANDERE MOGELIJKHEDEN? 

Komt jouw baby misschien al op korte termijn? En heb je geen tijd meer om een volledige cursus te volgen? Staat er geen groepscursus in de agenda die ook past in jouw eigen agenda of die aansluit bij jouw behoefte? Misschien is een privé-cursus dan iets voor jou/jullie.  Neem contact op zodat we samen een passende cursus kunnen bespreken. Dan bekijken we in overleg hoe we jou (en je geboortepartner) kunnen voorbereiden op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte.


IS HET WEL ECHT NODIG OM EEN BEVALCURSUS/ ZWANGERSCHAPSCURSUS TE VOLGEN?

Je moet natuurlijk niets, maar het is wel aan te raden om een bevalcursus/ zwangerschapscursus te volgen wanneer je voor het eerst gaat bevallen. Ongeveer 80% van de vrouwen volgt bij een eerste zwangerschap een cursus.


WAT IS HET NUT VOOR EEN PARTNER OM BIJ EEN ZWANGERSCHAPSCURSUS TE ZIJN?

Weten wat er gebeurt met je lichaam tijdens de zwangerschap , de bevalling en de tijd daarna geeft zelfvertrouwen. Je begrijpt meer van wat je lichaam aan het doen is en waarom. Het geeft nog meer vertrouwen als je er niet alleen voor staat. Samen een cursus volgen zorgt ervoor dat jullie allebei evenveel weten. De partners wordt geleerd wat ze kunnen betekenen tijdens de bevalling en dat is veel! Het is wel erg fijn om samen dat avontuur aan te gaan en allebei te weten wat jullie te wachten staat.


WORDT DE CURSUS VERGOED DOOR MIJN ZORGVERZEKERING?

Een vrij groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel) van de cursus, mits je aanvullend verzekerd bent. Ik adviseer je om hierover contact op te nemen met je zorgverzekeraar.


MIJN PARTNER KAN NIET MEEKOMEN NAAR DE CURSUS, WAT NU?

Als je partner om wat voor reden niet mee kan doen met de cursus, is het wellicht beter om een privécursus te plannen. Als dat geen optie is, mag je ook een vriend/ vriendin meenemen natuurlijk, om samen de oefeningen te doen en de kennis eventueel later aan je partner over te dragen.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE CURSUSSEN VAN MOMS & BABIES EN ALLE ANDERE ZWANGERSCHAPSCURSUSSEN?

Er zijn legio zwangerschapscursussen op de markt en van alles kan je iets waardevols leren. De cursus die Moms & Babies biedt is wel een heel complete: Je krijgt alle belangrijke informatie op een nuchtere en praktische manier en het is cursus met het beste van allerlei werelden: hypnotherapie, mindfullness, etc. Allerlei handvatten zijn zo op een fijne manier samengevat, voor elk wat wils dus. Andere cursussen zoals zwangerschapsyoga, bootcamp, Zwanger & Fit kunnen hier prima naast gedaan worden als aanvulling.

 

HEB IK SPECIALE KLEDING NODIG VOOR TIJDENS DE CURSUS?

Nee hoor, dat is niet nodig :)


GAAN WE OOK PUFFEN EN ANDERE GENANTE OEFENINGEN DOEN?

Maak je geen zorgen, we gaan niet puffen :) Wel nemen we een aantal ademhalingstechnieken door die jullie met z'n tweeen kun oefenen. En andere genante oefeningen zijn er ook niet, dus geen zorgen :)


Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met mij op.

© 2020 - 2021 Moms & Babies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel