FAQ Hypnobirthing

Zwanger vrouw ligt op bed

DE GEDACHTE ACHTER HYPNOBIRTHING
Hypnobirthing wordt al veel in het buitenland toegepast en wordt ook in Nederland steeds en steeds populairder. Er zijn diverse Hypnobirthing methodes. Mijn hypnobirthing cursus onderscheidt zich doordat de methode volledig in het Nederlands is en daarnaast ook met een vleugje Hollandse nuchterheid. Wel zo fijn :)

Hypnobirthing gaat ervan uit dat de bevalling een natuurlijk proces is en dat jouw lichaam al precies weet wat het moet doen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. De focus ligt bij een diepe ontspanning en vertrouwen op je eigen lichaam. Veel vrouwen kijken toch met enige mate van angst naar de bevalling, of zijn er juist helemaal niet mee bezig, omdat je niet weet wat je te wachten staat, of door ervaringsverhalen van andere vrouwen.
Bij Hypnobirthing gaan we ervan uit dat jouw lichaam juist precies al weet hoe het moet bevallen. Daar ligt dan ook steeds de focus. Bevallen is een eeuwenoud proces, waarvoor je van nature alles al in huis hebt om het goed te laten verlopen. Net als al die andere dingen die je lichaam vanzelf doet, zoals bijvoorbeeld het laten groeien van jouw kindje in je buik. Toch een behoorlijk ingewikkeld en bijzonder proces, dat jouw lichaam vanzelf regelt. Net als de geboorte. De kunst is dus om te luisteren naar jouw lichaam. Dat door je door ontspannen te blijven en jouw lichaam het werk te laten doen. En juist dat leer je door de diverse Hypnobirthing technieken en ontspanningsoefeningen. 

Zwangere vrouw zit op kleed


ONTSPANNEN BEVALLEN
Op basis van de verschillende ontspanningsoefeningen en Hypnobirthing technieken leer je hoe je jouw lichaam en geest kunt sturen en controleren. Hierdoor kun je steeds op het door jou gewenste moment (bijvoorbeeld tijdens de weeën) ontspanning ervaren. Doordat je meer ontspannen bent, maak je bevalling bewuster mee en kun je er met meer plezier op terugkijken.

En ook.. als je ontspannen bent, maakt jouw lichaam bepaalde hormonen aan die jouw bevalling bevorderen en de pijn verminderen. Hierover vertel ik je natuurlijk uitgebreid in de cursus.

 

Zwangere vrouw houdt mok vast


VOORDELEN:
De voordelen van Hypnobirthing zijn wetenschappelijk bewezen. Bevallen met het gebruik van Hypnobirthing technieken betekent een grote kans op:

 minder pijn 
 snellere bevalling
 gevoel van controle 
 minder complicaties
 meer vertrouwen in de bevalling en het ouderschap
 een minder stressvolle ervaring voor de baby
 meer verbinding tussen moeder, partner en baby
 een bevalling waar je met een goed gevoel op terugkijkt


HYPNOSE..? 
Hypnose is eigenlijk een diepe vorm van ontspanning. Vergelijk het maar met mediteren, mindful zijn of gewoon in een flow zitten en je niet van de omgeving bewust zijn. Denk maar eens aan naar huis rijden met de auto. Hoe vaak gebeurt het niet dat je denkt "hoe ben ik hier naar toe gereden"? Je was op dat moment ook in een soort trance, ergens anders met je gedachten en bent "op de automatische piloot" naar huis gereden. Kortom, je hebt jouw lichaam het werk laten doen, net zoals we dat bij de bevalling graag willen.
Tijdens de cursus leer je dus diverse ontspanningstechnieken. Dit zijn praktische oefeningen die iedereen kan snel kan leren.

© 2020 - 2021 Moms & Babies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel