OVER MOMS & BABIES

stephanie lacroix houdt baby vast

          stephanie lacroix is zwanger en houdt baby vast

MIJN VERHAAL
Hi, mijn naam is Stéphanie. Na een aantal jaar in Amsterdam te hebben gewoond, woon ik sinds 2019 in Blaricum, samen met mijn man en twee zoontjes.
De zwangerschap en de bevalling van mijn zoontjes waren heel verschillend, maar allebei op hun eigen manier mooi. Bij mijn oudste zoon volgden mijn man en ik een korte zwangerschapscursus op een vrijdagmiddag in hartje Amsterdam. Van alle theorie in één ruk op de hoogte, heel handig vond ik dat. We bespraken daarbij vooral de "feitjes", wat gebeurt er tijdens een bevalling met je lichaam, hoe komt de baby te wereld, enz. Destijds vond ik dat een hele fijne cursus, al had ik achteraf veel beter willen weten wat ik zelf kon doen om tijdens de bevalling meer te kunnen ontspannen en het natuurlijke proces een handje te helpen. Ook wist ik niets over wat de diverse opties waren aan waar te bevallen, hoe te bevallen (welke houdingen zijn er, welke ademhalingstechnieken), ik had geen idee.. :) De bevalling was er zeker niet één uit de boeken, maar toch kijk ik er goed op terug en vind ik het een van de meeste bijzondere en mooie gebeurtenissen uit mijn leven.

Na deze bevalling dacht ik er vaak aan of dit nu bevallen was of dat dit toch ook anders kon. En daar kwam Hypnobirthing op mijn pad.  Ik maakte kennis met een andere visie op lichaam en geest. Wat is de kracht van je mind en hoe kun je deze zo instellen dat je bevalling zo “smooth” mogelijk verloopt? Ik raakte zwanger van mijn jongste zoon en nu bereidde ik mij dan ook op een totaal andere manier voor. Hoe luister ik naar mijn lichaam? Welke wensen heb ik? Welke mogelijkheden zijn er? Hoe kan ik ontspannen, ook in onverwachte situaties...?
Voor mij resulteerde dit een prachtige thuisbevalling van een paar uur. Ik wist niet dat je zo ontspannen kon bevallen en de regie in eigen handen kon houden. Mijn lichaam wist precies wat het moest doen en dat liet ik ook gebeuren. Hoe trots was ik ook weer na de geboorte van mijn tweede zoon.

Door de combinatie van beide voorbereidingen en mijn kennis van het bevalproces en diverse technieken uit de hypnobirthing,  was de voorbereiding van mijn tweede bevalling dus dik in orde. Het viel mij toen al wel op dat er dus geen zwangerschapscursus was te vinden die een compleet pakketje aanbiedt.
Dus alle feitelijke kennis die je nodigt hebt (hoe werkt een bevalling, wat is een wee, welke invloed hebben hormonen) in combinatie met de manier om hiermee om te gaan. Dus wat doe jij zelf tijdens de bevalling, hoe ga je om met weeën en pijn en hoe kun jij ervoor zorgen dat je de bevalling zo relaxed en mooi mogelijk maakt, op JOUW manier. 
Zo ontstond het idee voor de zwangerschapscursus Zwanger & Bevallen. Na diverse opleidingen en cursussen te hebben gevolgd in combi met mijn ervaring, werd het tijd voor een cursus die het beste van verschillende werelden combineert.


Tijdens de cursus Zwanger & Bevallen leer ik jou en je partner alles wat je moet weten om goed voorbereid te zijn op de bevalling. Zelf miste ik een cursus die compleet was: alle feitjes, tips & tricks die je moet weten, maar daarnaast ook ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen zonder meteen bij een zweverige cursus te belanden. Deze cursus is het antwoord hierop. Op maat gemaakt en vanuit diverse invalshoeken zijn de beste tips & tricks gecombineerd. Je gaat naar huis met een compleet pakket: je bent écht klaar voor de bevalling!

Tijdens de cursus gaan we daarnaast ook uitgebreid in op allerlei technieken om dieper te kunnen ontspannen tijdens de bevalling en de zwangerschap. Ook zoomen we in op het creeeren van een positieve mindset ten aanzien van de bevalling, waarmee ik je kan garanderen dat de bevalling dan ook positiever verloopt. Ontspannen is namelijk ook makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dit op een van de belangrijkste momenten van je leven? Ik durf je te verzekeren dat ik je dit kan leren.     
De Opfriscursus Bevallen is een kortere versie van de cursus Zwanger & Bevallen. Deze is speciaal bedoeld voor ouders die al een kindje hebben en dus al een bevalling hebben meegemaakt. In 2,5 uur praat ik jullie weer helemaal bij en zijn jullie top voorbereid op de bevalling van jullie 2e, 3e, 4e... kindje.

BEREID JE VOOR OP JOUW MANIER
Er is geen goede of slechte manier van voorbereiding op de bevalling. De keuze is geheel aan jou. Mijn advies is wel: bereid je voor! Als jij je goede voorbereidt, weet je wat er kan gebeuren tijdens de bevalling en ook welke externe omstandigheden kunnen meespelen. Je kunt dan vooraf nadenken over wat je in elk geval zou willen zodat je niet in het heetst van de strijd over belangrijke beslissingen hoeft na te denken. Ook is er op die manier ruimte om tijdens je bevalling te ontspannen, je hebt immers over de diverse scenario’s nagedacht en weet wat jij en je partner willen. En, hoe meer ontspannen jij bent, hoe soepeler jouw bevalling verloopt.

stephanie lacroix geeft zwangerschapscursus in almere           locatie zwangerschapscursus almere


MAAR EIGENLIJK KUN JE HET AL..
In mijn cursussen komt mijn overtuiging naar voren dat je op sommige punten juist helemaal geen voorbereiding nodig hebt. Bevallen is een natuurlijk proces, al miljarden vrouwen overal ter wereld gingen jou voor. Ook onder een stuk primitievere omstandigheden dan wij hier in Nederland. En dat is omdat jouw lichaam al precies weet wat het moet doen om te bevallen. De kunst is om daarnaar te luisteren en te vertrouwen op het proces. Ook omdat je de juiste voorbereiding hebt gedaan. Ik help jou daar graag bij.


EN NEEM DAN OOK METEEN EEN FIJNE MASSAGE.. 
Zwanger zijn, de bevalling en de kraamperiode.. bijzondere, mooie en soms ook wel pittige periodes. Die erbij horen, maar ook wel wat van jouw lijf vragen. Met veel plezier geef ik zwangerschapsmassages, post-partum massages (na de bevalling) en ontspanningsmassages voor mama's. Helemaal afgestemd op de wensen van het lichaam tijdens deze specifieke periode. Lees er hier wat meer over.

Twijfel je welke cursus je moet kiezen? Ben je toe aan een fijne massage? Heb je een andere vraag? Neem vooral even contact met mij op via het contactformulier. Ik bel je dan binnen 2 werkdagen en dan kunnen we het uitgebreid bespreken.

Hartelijke groeten,

Stéphanie Lacroix

Moms & Babies

© 2020 - 2021 Moms & Babies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel