BLOG: de 13 wekenecho voor iedereen

Vorige Artikel 2 van 2De 13-wekenecho voor iedereen 


Een update (juli 2021:) er wordt een extra echomoment aangeboden, voor elke zwangere dame. Vanaf 1 september 2021 krijgen alle zwangere dames een echo aangeboden rond de 13e week van de zwangerschap. Dit aanbod komt naast de al bestaande 20 wekenecho om lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind op te sporen en is dus geen vervanging van andere echo's. Sommige, vaak ernstige lichamelijke afwijkingen, zijn al rond 13 weken zwangerschap te zien. 

De 13 wekenecho valt, net als de 20 wekenecho, onder prenatale screening. Aanstaande ouders kiezen zelf, met begeleiding van de verloskundige zorgverlener, of zij de 13 wekenecho willen laten doen. Een paar weken voorafgaand aan 1 september starten verloskundigen en gynaecologen met het  informeren van zwangeren en partners over de 13 wekenecho. Speciaal hiervoor opgeleide echoscopisten voeren deze echo uit. Als de echoscopist een lichamelijke afwijking bij het ongeboren kind vermoedt, krijgt de zwangere vervolgonderzoek aangeboden. 

Meten en weten.. tijdens de zwangerschap word je voor een heleboel keuzes gesteld. Een echo, nog een extra echo, testen, vaccinaties.. De keuze is natuurlijk helemaal aan jezelf. Maar het feit dat er een extra echomoment voor iedereen beschikbaar komt, vind ik goed. Doe er wel vooral mee wat je wilt en maak bewust jouw eigen keuze. 
 

Over mij:
Mijn naam is Stéphanie en ik geef diverse zwangerschapscursussen. Deze geef ik zowel in groepsverband of privé, zowel aan huis als op diverse prachtige locaties in ’t Gooi, de Vechtstreek en Almere. Ook geef ik ontspanningsmassages aan zwangere dames, pas bevallen dames en elke mama die wel een momentje voor zichzelf kan gebruiken. Voor meer info, neem een kijkje op mijn website of neem contact met mij op.

Mijn werkgebied is: Weesp, Muiden, Muiderberg, Bussum, Naarden, Hilversum, Loosdrecht, Huizen, Blaricum, Laren, Almere stad, Almere Haven, Almere Poort, Almere Buiten, Almere Oosterwold, Baarn, Eemnes, Amersfoort, Utrecht.

© 2020 - 2021 Moms & Babies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel