BLOG: Een kraammassage.. je wil het!

Artikel 1 van 2 Volgende

Een post partum massage.. en waarom dit zo fijn en nodig is

Post partum? Waar heb jij het nou over? Post partum betekent “na de bevalling”.
Hoewel zwangerschapsmassages eigenlijk steeds normaler worden, en heel veel zwangere dames minimaal 1x een zwangerschapsmassage boeken, is de post partum massage nog wat minder bekend.

Wat is een post partum massage nou eigenlijk? Een post partum massage is dus een massage NA je bevalling. In je kraamtijd bijvoorbeeld (vanaf dag 4) of hierna. Bij een keizersnede kun je (in verband met herstel van de operatie) starten met post partum massage vanaf 6 weken na de geboorte van je kindje.

Wist je trouwens dat in andere landen, een post partum massage de normaalste zaak van de wereld is? Dat zou het hier misschien ook wel moeten worden 😊 Zo krijgen pas bevallen dames in Thailand, na de bevalling, een hele week lang, elke dag, drie uur lang massages en behandelingen.  En ook in India hebben ze het begrepen: Indiase dames krijgen daar na de bevalling, 40 dagen lang elke dag een massage. Al deze massages hebben als doel om sneller te herstellen van de bevalling en zwangerschap, uit de depressie te komen of er juist niet in te raken.

En dat is ook nodig: juist na jouw bevalling, kan jouw lichaam wel wat extra aandacht en zorg gebruiken. Je hebt natuurlijk een zwangerschap achter de rug. Oh ja, en ook nog eens een bevalling. En hierna komt meteen de zorg voor jouw kindje. Voeden, jouw kindje uit bed tillen, op de commode tillen, aankleden, verschonen, etc etc. Ook het al vroeg tillen van de maxi cosi kan pittig zijn.

In zo’n drukke tijd waarin jouw focus ligt op de zorg voor je kindje, en ook de nachtrust (laten we eerlijk zijn) niet optimaal is, kun je jezelf soms wel eens vergeten. Een momentje ontspanning, maar ook gewoon letten op een goede houding, voldoende rust etc is dan gewoon lastig. Dat snappen we allemaal wel denk ik.

Een post partum massage, ookwel kraammassage genoemd, heeft meerdere doelen. Ten eerste zorgt het natuurlijk voor een directe verlichting van jouw wellicht gespannen lichaam en pijnlijke plekken. Daarnaast helpt een massage ook bij jouw emotionele herstel na de bevalling. Ook kan de massage een positief effect hebben op jouw hormoonregulatie.

Vooral het emotionele effect is fijn voor veel net bevallen mama’s. Voor veel mama’s is een kraammassage een van de eerste momenten voor zichzelf na de bevalling. Een massage van top tot teen, een momentje waarop je even helemaal niets hoeft, behalve ontspannen, is dan heerlijk. Een oase van rust. Voor veel dames zorgt de massage ook van verlichting van allerlei klachten aan bijvoorbeeld rug en schouders. En dat lichamelijk herstel na de bevalling is ZO belangrijk.. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

Gun jij jouzelf, je vriendin of je collega ook meer rust, warmte en ondersteuning in deze bijzondere maar ook hectische tijd? Neem hier dan een kijkje en weet mij te vinden voor een ontspannen massage.

Over mij:
Mijn naam is Stéphanie en ik geef diverse zwangerschapscursussen. Deze geef ik zowel in groepsverband of privé, zowel aan huis als op diverse prachtige locaties in ’t Gooi, de Vechtstreek en Almere. Ook geef ik ontspanningsmassages aan zwangere dames, pas bevallen dames en elke mama die wel een momentje voor zichzelf kan gebruiken. Voor meer info, neem een kijkje op mijn website of neem contact met mij op.

Mijn werkgebied is: Weesp, Muiden, Muiderberg, Bussum, Naarden, Hilversum, Loosdrecht, Huizen, Blaricum, Laren, Almere stad, Almere Haven, Almere Poort, Almere Buiten, Almere Oosterwold, Baarn, Eemnes, Amersfoort, Utrecht.

© 2020 - 2021 Moms & Babies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel